Brigita Potocki

Jun 23, 20183 min

Havaianas for every occasion

HAVAIANAS ZA VSAK ŽEP IN VSAKO PRILOŽNOST // V četrtek smo se novinarji in blogerji odpravili v Portorož, ki ima v mojem srcu posebno mesto, saj sem v njem pred res davnimi tridesetimi spoznala svojega moža. Zadnjih nekaj let pa v Portorožu tudi preživljamo poletne počitnice, ker nam preprosto ‘najlepše more’ ni tako pomembno, kot nam je pomembno to, da imamo vse na dosegu roke in da smo skupaj. In v Portorožu nam je vedno lepo. Zdaj pa nam bo zagotovo še lepše, saj se je prav v bližini ‘naše plaže’ odprla čisto prva trgovina Havaianas v Sloveniji. Gre za priljubljeno brazilsko znamko, ki jo zagotovo vsi poznate. Inspiracijo je znamka našla na Daljnem vzhodu, v tradicionalnih japonskih sandalih zori. Podplat z odtisom riževega zrna krasi prav vsak par havajank, tudi espadrile, ki so novost v ponudbi pri nas. Espadrile so namreč obuvalo, ki ima po tradiciji podplat iz jute ali po domače ‘špage’, espadrile Havaianas pa imajo enak podplat kot njihove japonke, torej iz penaste, mehke gume, ki je prijetna za nošenje.

Znamko Havaianas, ki je uradno Brazilska, je leta 1962 ustanovil Škot Robert Fraser. Sprva so imele vse havajanke bel podplat, zgornji del in paščki pa so bili drugih barv. Šele leta 1994 so jih začeli izdelovati v celoti v eni barvi. Takrat je bilo na voljo osem barv. To je bil tudi trenutek, ko so jih začeli nositi premožnejši, saj so do tistega časa veljale za obuvalo revnih. Leta 1998 so v podpori brazilski nogometni reprezantanci na svetovnem prvenstvu v Franciji izdelali havajanke z malo brazilsko zastavo na paščku. Meni osebno so prav te v rumeni in zeleni barvi brazilske zastave še vedno najbolj všeč. Havajanke sicer veljajo za najbolj popularne japonke na svetu, na leto jih prodajo več kot 200 milijonov, zelo priljubljene pa so predvsem med surferji.

Letos imajo v ponudbi toliko modelov različnih barv, da bo težko izbrati samo ene. Od klasičnih enobarvnih do potiskanih in okrašenih s kovinskimi detajli. Vsak par pa si lahko tudi spimpate po svoje z različnimi gumbki in perlicami. Sama sem tokrat izbrala espadrile, saj jih je res težko dobiti kjerkoli drugje. Nosim jih doma namesto copat, poleti pa jih imam za na plažo ali dolge sprehode po mestu. TU pa najdeš dokaz, da na havajanke prisegajo tudi svetovno znane modne poznavalke :)


 
Če se torej znajdeš v Portorožu, ne pozabi obiskati pisane trgovinice Havaianas, ki jo najdeš nasproti restavracije Staro sidro, in izbrati havajank po svojem okusu. Spodaj pa si oglej nekaj utrinkov z otvoritve in preveri kdo vse se je je udeležil.

- Prijetna in pisana notranjost trgovine Havaianas v Portorožu -

- Tjaša Kokalj Jerala nam je pokazala kako spimpaš svoje havajanke -

- Za to priložnost sem oblekla ZARA krilo in bluzo, CHLOE sandale, MARC JACOBS (Optika Zajec) sončna očala in LOOMRACK košaro -

- Urednica style.over.net, ANJA CAJHEN in JAN MACAROL, urednik City Magazina -

- Urednica revije Elle, PETRA WINDSCHNURER -

- Piarovka znamke Havaianas, BRIGITA BRAČKO -

- Novinarka BRANKA GRBIN (na sredini), ki skrbi za modne vsebine na portalu siol.net -

- V novi trgovini so na voljo tudi Havaianas sončna očala -

- V ponudbi prvič tudi espadrile z značilnim Havaianas podplatom iz mehke gume -

- Na otvoritev je prišla tudi vedno do zadnje podrobnosti urejena DANICA LOVENJAK -

- Blogerki DIJANA KSELA ROSE in lepa nosečka ALJA BITENC -

- Za nakup havajank preko spleta, klikni TUKAJ -

#HAVAIANAS #newstore #portorož #streetfashion #streetstyle #streettrends #event

1