MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Brigita Potocki

One pair of jeans and so many options


Pogosto me sprašujete, kako s čim manj truda in predvsem s čim manj kosi sestaviti vsakodnevno opravo. Zato vam tokrat predstavljam sedem zelo različnih oprav za katere sem uporabila zgolj dvajset kosov, vključno s čevlji in modnimi dodatki. Rdeča nit vseh sedmih oprav so kavbojke, ki pravzaprav niso med moji najljubšimi oblačilnimi kosi, a te, ki sem jih pred nekaj tedni kupila v Zari, so mi tako prirasle k srcu, da so postale moj ključni kos pri sestavljanju dnevnih oprav. Ko zjutraj izbiram oblačila, iz omare najprej potegnem kavbojke, ki jim potem dodajam bolj ali manj vpadljive kose, odvisno od dneva, ki je pred mano.

(WWW-Wear What I Wear)

Za sobotni sprehod po Ljubljani sem kavbojke kombinirala z usnjeno jakno, puloverjem in Balenciaga čevlji s sponkami. Dodala sem torbico, ki se barvno ujema s puloverjem in sončna očala. Preprosto, a učinkovito.

ZARA TRF denim pants/ MANGO embellished faux leather jacket/ ZARA sweater/

BALENCIAGA boots/ MISS GINGER bag/ LE SPECS sunglasses

V nedeljo smo se odpravili na kosilo k njegovim staršem. Ker sem vedela, da se bomo potem odpravili na sprehod v bližnji gozd, sem h kavbojkam obula superge. Ker pa nisem ravno najbolj športen tip človeka, sem zraven namesto vetrovke oblekla plašč brez rokavov, ki je v tem kontekstu dovolj športen, da je primeren tudi za sprehod po gozdu.

ZARA TRF denim pants/ KOCCA sleeveles coat/ &OTHER STORIES neoprene sweater/

U.S. POLO ASSN sneakers/ LE SPECS sunglasses

Tisti teden je potekal Mercedes-benz Fashion Week Ljubljana. Odločila sem se, da bom v eno od oprav vključila tudi moje, zdaj že lahko rečem, najljubše kavbojke. Ena mojih najljubših kolekcij je še vedno tista, ki sta jo za pomlad 2017 ustvarila D'Squared (tukaj) in točno to sem imela v mislih, ko sem sestavljala to opravo, katere ključni kosi so kratka jakna z napihnjenimi rokavi, bluza, kavbojke in vpadljivi čevlji. Modni dodatki so pika na i vsake oprave, zato sem se odločila za resnično posebne kose, med katerimi zagotovo izstopajo vintage uhani in broške ter No.21 natikači.

ZARA TRF denim pants/ BITE MY STYLE faux leather jacket/ MANGO blouse/ GUCCI belt/ NAMA bag/ NO.21 mules

Nekaj dni kasneje sem za popoldansko kosilo/ sestanek ponovno posegla po Zarinih kavbojkah, ki sem jih tokrat kombinirala s potiskano majico znamke Custo, ki jo imam v omari že nekaj let, temno modrim blazerjem High in pisanimi mokasini, ki sem jih našla v trgovini Mango v City Parku. Ker so me že takoj prvi dan ožulili, sem opetnik enostavno prepognila in nastali so natikaći.

ZARA TRF denim pants/ CUSTO sleeveless t-shirt/ MANGO loafers/ HIGH blazer/

MISS GINGER bag/ GUCCI belt/ PREEN BY THORNTON BREGAZZI sunglasses

Za predstavitev nove kolekcije znamke Rašica v Mestnem muzeju so se kavbojke ponovno znašle v družbi rdeče bluze s podaljšanimi rokavi in usnjene jakne. Tokrat sem dodala še rdečo torbico in za kontrast srebrne gležnarje. Celoten videz deluje precej rokersko, kajne?

ZARA TRF denim pants/ MANGO embellished faux leather jacket (get it HERE)/ MANGO blouse/ ZARA booties/ PARENTESI bag

V Maxiju sem redna gostja, bodisi spodaj kupujem hrano, ali pa zgoraj brskam med torbicami in čevlji ter oblačili. Neko soboto dopoldne, ko sem imela na sebi ponovno moje najljubše kavbojke, sem se zadržala tudi v dizajnerskem showroomu in preizkusila nekaj kosov. Izkazalo se je, da se tale asimetričen Susnyara suknjič odlično ujame z mojim Gucci pasom, Zara kavbojkami in Mango natikači. Še ena od možnosti, ki bo prav prišla ob kakšni posebni priložnosti.

ZARA TRF denim pants/ SUSNYARA blazer/ MANGO loafers/ GUCCI belt

Za obisk pri prijateljici Sonji, ki ima prijetno kavarno Horacij v Mengšu, sem ponovno oblekla kavbojke, ki so mi zdaj že prirasle k srcu. Kombinirala sem jih z dan prej kupljeno Miro Mišljen majčko in Mangovimi gležnarji na nogavičko. Tudi tokrat sem zraven oblekla temno moder blazer in dodala še Pradino torbo iz jeansa. S Sonjo sva si privoščili kavico in poklepetali o prihajajočih projektih, na eni od fotografiji pa se mi je pridružila nemška ovčarka Lady.

V tej opravi sem brez težav zdržala do večera, ko sem prijateljici pomagala še pri nakupu plašča v Maxiju.

ZARA TRF denim pants/ MIRO MIŠLJEN t-shirt/ HIGH blazer/ MANGO sock boots/ PRADA bag

#streetfashion #fashiontip #fashionblogger #bloggerstyle #loafers #balenciaga #blazer #denim

0 comments

Recent Posts

See All
asos imguk_pre-peak-affiliate-assets_col
imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
asos imguk_pre-peak-affiliate-assets_col
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now