MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Brigita Potocki

JSP trench coat


Verjetno si lahko predstavljate, da imam kot ženska, ki je preživela celotna sedemdeseta, osemdeseta, devetdeseta ...in tako naprej (še sama težko verjamem, a je vendarle res), kar dober vpogled v to, kaj je bilo moderno in kaj smo nosili. Naj vam zaupam, da so mi šli nekateri trendi že takrat, ko so bili moderni, na živce. Recimo tako ozke kavbojke (brez elastana!), da si jih komaj spravil čez peto, zapenjal pa leže na postelji. Ali pa torbice, ki so se nosile okoli pasu. Pa puloverji s širokimi raglan rokavi. In, seveda, hlače z visokim pasom, ki sem jih dobesedno prezirala. Pa tudi ozka sončna očala, ki niso čisto nič varovala pred soncem. Ampak seveda sem vse to nosila in kot kažejo letošnji trendi bom morala spet. Muza oblikovalcem je namreč v sezoni pomlad-poletje 2018 princesa Diana. Kar pomeni, da bo bolj ali manj vse našteto spet v modi. Vključno s hlačnimi kostimi, barvno kombinacijo rdeče, modre in rumene, ki je dala pečat osemdesetim, že omenjenimi sončnimi očali z ozkim okvirjem, predimenzioniranimi rameni a la Dinastija, glasnimi logotipi oblikovalcev na čisto vsem od torbic do majic in čevljev, ozko zategnjenimi pasovi v vseh širinah in materialih, ki še poudarijo široka ramena, ravno krojenimi krili, ki segajo do meč, obveznimi trenči, ki tokrat ne bodo čisto klasični, in nenazadnje se v velikem slogu, zahvaljujoč Gucciju, vračajo tudi torbice za okoli pasu...

(nadaljevanje spodaj/ ENG text below)

I'm wearing:

JSP trench coat available at ZOOFA ZOO (or similar HERE)

JSP jumpsuit available at ZOOFA ZOO (or similar HERE)

PROMOD turtleneck

ZARA velvet booties (similar from No. 21 HERE)

PARENTESI bag (similar from Michael Kors HERE)

GUCCI sunglasses (similar from Le Specs HERE)

MISS GINGER necklace

Photo: Jernej Jelen

Nikoli nisem bila preveč navdušena nad trenči, mogoče zato, ker so se mi zdeli preveč 'resno' oblačilo, a sčasoma se jih je v moji omari kljub temu nekaj nabralo. Trenč, ki sem ga našla v trgovini ZOOFA, nikakor ne spada v kategorijo resnih in dolgočasnih. Je popolnoma neklasičen. Odlikuje ga močna pariško modra barva in cel kup detajlov: od kapuce do natisnjenih sloganov in paščkov, ki skrbijo za formo. Plašč je znamke JSP, ki je znana po svojih statement kosih in tudi ta, predstavljen na zadnjem Mercedes-Benz Fashion Weeku v Ljubljani, je eden takih večnih in vpadljivih kosov. Za to priložnost sem ga kombinirala s kombinezonom, ki je prav tako znamke JSP. Sestavljen je iz hlač in telovnika, ki se zaveže za vratom. Tega lahko, če si zaželimo samo hlač, enostavno odstranimo s pomočjo strateško postavljenih zadrg v pasu. Genialno, kajne? Zraven sem oblekla navaden črn puli in obula gležnarje iz pliša. Ker je plašč dovolj zgovoren kos, ne potrebuje prav veliko več. Torbica v močni rdeči barvi, ki se odlično ujema z modro barvo, je bonus, a še zdaleč ne nujni modni dodatek. Očala z ozkim okvirjem znamke Gucci so vintage iz moje kolekcije in so prav tako letošnji modni trend, ki ga je že pred časom začela Rihanna s svojimi Le Specs x Adam Selman sončnimi očali.

***

I have never been much into trench coats, maybe because I find them to be too serious, and I like fun clothes. But it's a classic and as I was getting older, I bought a few. The one I'm wearing here is far from classic and serious. It's the must have piece of this season - a trench with a twist, as I would call it, as seen on the runways for SS 2018 at Balenciaga, Celine and Bottega Veneta, to name a few. This one features a bold blue color and a lot of interesting details: from hoodie to printed slogans and straps. The coat is from Slovenian brand JSP, which offers a lot of statement pieces in their collections. We’ve seen this coat at the last Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana runway. I paired it with trousers that look like an overall, but can actually be divided: they extend into a waistcoat which is tied in the back of the neck. But if I wanted I could simply take away the waistcoat by removing it with strategically positioned zip fasteners on the belt. I added a simple black turtleneck (which is one of the staples in my closet) and a pair of velvet ankle boots with a bow. Because the coat is a sufficiently elaborate piece, it does not need much more. A bright red bag that goes perfectly with that blue shade is a bonus, but not necessary. My Gucci sunglasses are vintage, but prepare to see them everywhere in a few months. It's a trend that was started by Le Specs and Rihanna who's wearing their cateye slim Lolita sunglasses non stop (the black version is sold out, but find pink HERE).

#trenchcoat #mjzfashion #jspfashion #streetfashion #slofashion #mjzfashion #fashionweek

asos imguk_pre-peak-affiliate-assets_col
ego banner img120x600-1580308865419.jpg

© 2013 by MJZ Fashion

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now