MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Brigita Potocki

Lucija Gubenšek: V vsaki ženski se skriva diva


Na Planet TV sredi marca prihaja nova oddaja Projekt Diva v kateri bodo ustvarjalci dvanajstim ženskam omogočili, da vsaj za en dan zasijejo v vsej svoji lepoti in glamurju in se prelevijo v tisto različico same sebe, ki ji do zdaj niso uspele dati priložnosti, bodisi zaradi pomanjkanja časa, znanja ali poguma ali skupka vseh treh. Voditeljica Lucija Gubenšek, nekdanja manekenka, v zadnjem času pa uspešna poslovna ženska, nam je zaupala, da ne gre za klasično sanjsko preobrazbo, saj z ekipo strokovnjakov, v kateri so strokovnjakinja ličenja Empera, oblikovalka pričeske Aska Kajtazovič, modni fotograf Miran Juršič in seveda Lucija, ki bo izbrala sanjsko obleko, izbranim ženskam ne bodo vsiljevali določenih videzov, pač pa bodo izpolnjevali njihove sanje. Z Lucijo sva poklepetali o novi oddaji, o tem česa ženskam manjka in o njenem stilu, ki je pravo nasprotje tistega, ki ga poznamo iz medijev.

Na Planet TV boš vodila novo oddajo Projekt Diva. Za kakšno oddajo gre, ker če prav razumem to ne bo klasična stilska preobrazba?

Ne, to res ne bo klasična stilska preobrazba. Gre bolj za to, da ženskam omogočimo, da doživijo en dan na tak način, ki ga sicer ne morejo. Izbirali smo večinoma ženske, ki sebe ponavadi postavljajo na zadnje mesto, vse drugo jim je bolj pomembno: otroci, služba, partner. Praktično živijo in se razdajajo za druge. Mi pa jim bomo omogočili, da se vse vrti okoli njih in da bodo vsaj enkrat v življenju glamurozne. Izhajamo iz tega, da večina žensk v življenju, razen za maturantski ples in poroko, nima priložnosti, da bi se res uredila. Zato bomo iz njih potegnili to skrito divo. Obenem jih bomo naučili tudi primernega ličenja in urejanja pričeske, za kar bosta poskrbeli Empera in Aska. Dobile bodo tudi ogromno nagrad, od oblačil in čevljev do lepotnih in kozmetičnih pripomočkov, ker želimo, da začnejo sebe postavljati na prvo mesto in da si vzamejo čas zase in se večkrat uredijo.

Kaj bo tvoja vloga, poleg tega da jo boš vodila?

V bistvu sem prevzela vlogo stilistke, ampak samo za končno podobo oziroma kreacijo v kateri jo bomo tudi poslikali. To njeno notranjo divo bomo namreč izrazili na tej končni fotografiji, na kateri bo tudi umeščena v neko okolje.

Kakšne pa so želje teh žensk, kaj si želijo postati?

Nekatere so si recimo želele biti vsaj enkrat na rdeči preprogi, spet druga si je želela biti pevka, tretja stevardesa. Vsaka ima svoj pogled na to sanjsko preobrazbo, mi pa jim bomo poskušali uresničiti sanje, ki jih ima vsaka o sebi.

Se pravi, da so izbrane ženske imele možnost povedati, česa si želijo?

Absolutno. Izhajali smo iz njih samih, iz njihovih sanj in poskušali temu prilagoditi njihovo končno podobo. Zato imamo strokovno ekipo, ki se z vsako na začetku posvetuje in se potem skupaj odločimo, kaj bomo naredili. Gre za to, da bo na koncu vsaka v svoji najboljši različici. Če bo to povezano z neko njeno željo, se bomo poskušali temu čimbolj prilagoditi. Ena od deklet si je recimo vse življenje želela postati stevardesa. Seveda je ne bomo oblekli v navadno Adriino uniformo, ampak bo taka prav posebna, huda stevardesa, takih ni (smeh).

Kakšne ženske so se prijavljale v oddajo?

Zelo različne. Recimo ženske, ki imajo nenavaden poklic, na primer gasilka, za katere vemo, da sta samo dve v vsej Sloveniji. Potem recimo predana mamica štirih otrok, ki živi samo za njih in nima praktično nič časa zase. Ali maturantka, ki živi sama z mamo in je ne želi obremenjevati z drago obleko za ples, čeprav si želi biti kraljica maturantskega plesa in z našo pomočjo zdaj tudi bo. Veliko je bilo tudi medicinskih sester in ogromno mamic. Skratka, gre za neke vrste nagrajevanje tistih, za katere se nam zdi, da bodo lahko vzor tudi drugim.

Kaj pa po tvoje tem ženskam predstavlja največjo težavo, ko se je treba urediti? Je to pomanjkanje časa, denarja …

Predvsem pomanjkanje časa, pogosto pa se tudi enostavno ne znajo urediti. Ne vejo, kako bi se tega lotile, nimajo niti znanja niti samozavesti. In to je tudi smisel oddaje, da jim skozi to celotno doživetje in končno podobo poskušamo dopovedati, da je rdeča šminka čisto v redu in da lahko kdaj obuje tudi visoke pete. Skratka, da je lahko ženstvena. Nekatere enostavno ne morejo biti urejene zaradi svojih poklicev, recimo gasilke, vojakinje, policistke. In se tudi v zasebnem življenju začnejo tako oblačiti, v čevlje brez pete, hlače, trenirke. Imajo pa željo, da bi bile vsaj včasih urejene bolj ženstveno in glamurozno. Po drugi strani pa ni priložnosti, da bi se res uredile. Za kam se pa lahko res glamurozno urediš? Za maturantski ples in poroko, kot rečeno. Ali pa, če imaš srečo, da imaš tak življenjski slog, česar pa večina nima. V večerni obleki pač ne moreš v službo ali na kavo (smeh).

Ti meniš, da se v vsaki ženski skriva diva?

Tako je, dokazano. Nimajo pa vse priložnosti in možnosti pa tudi znanja in poguma, da bi se pokazale v tej luči. Ampak prav vsaka lahko zablesti in to bomo v oddaji tudi dokazali.

Katera ali pa kakšna ženska je po tvoje prava diva?

Dive so zame ženske, večinoma pevke in igralke, ki so na svojem področju vrhunske in se tega tudi zavedajo, zato se potem tudi same tako nosijo. Ženske, ki sodelujejo v oddaji pa niso take. So pravo nasprotje dive, se pravi ne postavljajo sebe na prvo mesto in se ne osredotočajo nase. In prav zato si želimo, da bi vsaj enkrat izkusile, kaj pomeni biti diva

Tudi ti si kot manekenka in voditeljica verjetno dali skozi kar nekaj stilskih preobrazb?

Saj ravno iz tega sem izhajala, ker sem imela velikokrat priložnost, bodisi kot manekenka ali voditeljica, iti nekaj v res glamurozni opravi in tudi z mano so delali vrhunski vizažisti, frizerji, stilisti. Zato vem kako je, ko te res vzamejo v roke vrhunski strokovnjaki. Tja prideš ves zelen, s podočnjaki, potem pa vidiš tisto končno fotografijo in komaj verjameš, da si to res ti. In to je tisto, kar želimo tudi tem ženskam omogočiti.

Kakšen pa je trenutno tvoj stil, kako bi ga opisala?

Meni je zelo zabavno, ker me večina ljudi vidi samo, ko sem urejena od glave do peta. Dejansko pa sem v vsakdanjem življenju zelo rada ‘komot’. Obvezno v nizkih petah in v udobnih oblačilih. Zasebno sem zelo praktična in najbolj pomembno mi je udobje. Ugotovila sem namreč, da če mi ni udobno, sem zelo neproduktivna. Da bi v petkah letala po opravkih, ni šans. Občudujem pa tiste, ki to zmorejo.

(Članek je bil objavljen v reviji Vklop, 1.3.2018) Foto: Planet TV

#projektdiva #lucijagubenšek #fashiontalk #modniklepet #planettv #stilskapreobrazba

asos imguk_pre-peak-affiliate-assets_col
ego banner img120x600-1580308865419.jpg

© 2013 by MJZ Fashion

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now