MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Brigita Potocki

How I met Sister Jane


KAKO SEM SPOZNALA SISTER JANE // Ko sem se pred dvema letoma prvič udeležila Londonskega tedna mode, je bil eden od razlogov za prijavo na enega največjih modnih dogodkov na svetu tudi ta, da bi tam našla znamko, ki bi ustrezala ne samo moji filozofiji, temveč tudi mojim strankam, ki so vedno glasneje izražale željo po tem, da bi poleg izposoje oblačila ponujala tudi v prodajo. Žal se je izkazalo, da so bila moja pričakovanja prevelika, ne v smislu, da nisem nič našla, pač pa v smislu, da je bilo vse, kar bi ustrezalo, absolutno predrago - tako zame, kot za končnega kupca. Znamke, ki se predstavljajo na tednu mode, so namreč ‘crème de la crème’, torej vrhunske in take so seveda tudi cene. Med tistimi, ki so mi že ob prvem obisku padli v oči, tudi zaradi trajnostnega pristopa, so bile znamke Rixo London, Georgia Hardinge in Alice Temperley. A njihova oblačila so za naš prostor preprosto predraga. Tako sem še naprej hodila na teden mode v London, a z vedno manj upanja, da bom našla pravo znamko za svoje potrebe...

I'm wearing/ Nosim:

SISTER JANE shirt dress // BALENCIAGA mules // PRADA sunglasses via Optika Zajec // STRADIVARIUS headband //

NEZA ZEHELJ earrings

A nekaj dni zatem, ko sem se letos februarja vrnila z Londonskega tedna mode, me je presenetil klic. Po številki, ki se je izpisala na ekranu, sem vedela, da prihaja iz Londona. Jasno mi je bilo, da me ne kliče prijateljica Mariana, saj imam njeno številko shranjeno v telefonu. Bila sem v salonu s stranko, ki si je izposojala opravo za praznovanje svojega 40. rojstnega dne, zato sem najprej oklevala, ali naj se sploh javim. Ker je bila redna stranka in bo razumela, če se oglasim, sem tvegala. Na drugi strani ženski glas, ki me je nagovoril v hrvaškem jeziku. Najprej sploh nisem prišla do besede: našli smo vas na spletu … zelo všeč nam je vaš koncept … iščemo nekoga, ki bi našo znamko Sister Jane zastopal v Sloveniji … prodajamo v Londonu v vseh večjih trgovskih centrih od Harrodsa naprej ... prisotni smo tudi v Zagrebu … imamo ogromno kupcev iz Slovenije … menimo, da se vi popolnoma vklapljate v naš koncept … Ko sem končno prišla do besede, sem rekla samo: ‘Seveda, pošljite mi ponudbo na mejl in se dogovorimo.’ Bila sem tako presenečena, da je bilo videti, kot da sem popolnoma kul in kot da je to zame nekaj običajnega - tako mi je vsaj rekla moja stranka, ki je poslušala pogovor. Pa ni bilo običajno. Bilo je popolnoma ven iz tistega, česar sem vajena. Tisti dan sem seveda premišljevala, ali gre morda za kakšno potegavščino ali pa so se preprosto zmotili. Izkazalo se je, da ni tako. Že dober teden kasneje sva bili z Martino, njihovo brand managerko, ponovno na vezi in nekaj mesecev kasneje sem prejela velik paket s skoraj celotno kolekcijo Sister Jane, poimenovano Fireside Tale (ogledaš si jo lahko TUKAJ pomeriš in kupiš pa v mojem salonu na Parmovi 41).

S čim me je prepričala? Znamka Sister Jane je bila ustanovljena leta 2011 in prinaša ženstvene ter obenem nostalgične kose. Kot pravi njihov glavni oblikovalec Gregory Apers, so ženske središče njihove znamke, kar pomeni, da delajo za njih in z njimi. ‘‘V vintage estetiki najdemo tisto, kar najdemo tudi v ženskosti: obilico zgodb. Je edinstvena, ambiciozna in nostalgična ter hkrati čustvena, občutljiva, krhka in močna. Ženske so naši pripovedovalci zgodb: navdihuje nas tisto, kar nosijo danes in kar so nosile včeraj’’, pravi Apers. In res, ko pogledam kose, ki zdaj visijo tudi v mojem showroomu, vidim v njih viktorijansko estetiko s kančkom punka, hommage mojstroma kot sta Cristobal Balenciaga in Hubert de Givenchy, pa tudi sodobnejšima mojstricama kot sta Molly Godard in Cecilie Bahnsen. Najenostavneje pa bi stil Sister Jane opisala, če bi rekla, da gre za popoln miks med romantičnimi oblekami kraljice Viktorije in odštekanim, a prefinjenim uličnim stilom Villanelle iz serije Killing Eve (več o tem TUKAJ).

A ne gre samo za estetiko, gre tudi za materiale in pa dejstvo, da je vsaka kolekcija narejena po naročilu, kar pomeni, da se avtomatično izognejo masovni proizvodnji - izdelajo le toliko, kolikor naročil dobijo, plus tisto, kar sami prodajo na spletu. Popolno! Tako, zdaj veš bolj ali manj vso zgodbo o tem, kako je Sister Jane prišla v Ljubljano. Vesela sem, da ti lahko ponudim več in ne, ne gre za zaslužek. Moje največje veselje je videti srečno in zadovoljno žensko. In če k temu pripomore ena taka malenkost, kot je nova obleka, podpišem. Ozaveščati in sporočati, da si je pomembno občasno privoščiti boljše stvari, je moj namen. Ponuditi nekaj, kar ne moreš dobiti za vogalom v prvi trgovini s hitro modo, pa moje darilo. Upam, da ga boš sprejela.

Danes ti predstavljam osnovni kos vsake ženske garderobe: srajčno obleko Sister Jane. Že ko sem kolekcijo naročala, sem vedela, da jo moram uvrstiti v svoj izbor. Ko sem jo končno držala v rokah, sem bila še bolj prepričana v to. Zato, ker je ta obleka, za razliko od vseh, ki sem jih videla do sedaj (in zato še nobene do zdaj nisem kupila), resnično posebna. Ne samo zaradi kroja - podobnih oblek je v trgovinah s hitro modo namreč na stotine, a niso kot ta: prefinjen bombaž, ki je kompakten na otip, je prevlečen z leskom, zaradi katerega obleka na soncu lepo zasije. Všeč mi je tudi, da je zadaj daljša in da so rokavi napihnjeni. Vse to daje na videz preprosti srajčni obleki glamurozen karakter in zato jo lahko brez pomisleka, s pravimi modnimi dodatki, nosiš kot večerno obleko. V dnevno jo enostavno spremeniš, če zraven obuješ superge in, kasneje, ko bo hladneje, pod njo oblečeš kavbojke ali cargo hlače in sprednji del obleke potisneš za pas.

Če si ti tista ženska, ki si upa več, ki se ima rada, ki ne prisega na uniformiranost, ki razume, da moda ne sme biti (pre)poceni in da je stil nekaj, česar se ne da kupiti, vabljena, da spoznaš svojo novo najboljšo prijateljico - Sister Jane.

#sisterjane #shirtdress #whiteshirt #fashion #streetfashion #mjzfashion #prada #balenciaga #summer #summerstyle #summertrend #sunglasses #totebag

0 comments
asos imguk_pre-peak-affiliate-assets_col
imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
asos imguk_pre-peak-affiliate-assets_col
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now