MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Brigita Potocki

Mokasini - kako jih nositi?

Updated: Apr 7Tokrat nisem komplicirala. Izbrala sem stajling, ki ni tipično moj, a hkrati je, ker vsebuje prav vse osnovne kose, ki se nahajajo v moji omari, a jih ne kombiniram skupaj prav pogosto. Skinny kavbojk nisem nosila že nekaj let. Po pravici povedano zato, ker mi niso udobne. Enostavno me vežejo na vseh koncih in se v njih ne počutim dobro. A letos so mi, po obdobjih nošenja širokih modelov v stilu osemdesetih, spet ‘zapasale’. Kombinirala sem jih s suknjičem iz umetnega usnja, ki je must-have te sezone (in upam, da še kakšne naslednje). Suknjič sem si izposodila, saj je moje načelo, da oblačil iz umetnega usnja ne kupujem, ker niso trajnostna. Letos sem namreč morala zavreči več kot deset kosov oblačil iz tega materiala (večinoma kril in hlač pa tudi eno jakno, za katero mi je še posebej žal), saj so enostavno razpadli ali se oluščili. To niso bili kosi, ki bi jih nosila vsak dan in tudi niso bili stari več kot pet let, a očitno je življenjska doba oblačil iz umetnega usnja od 3 do 5 let, kar pa je zame absolutno premalo. Zato si bom, ko bom našla pravega, raje kupila suknjič iz pravega usnja, ki je sicer precej dražji, ali pa raje nič. Stajling sem dopolnila s klasičnim puloverjem v kamelji barvi, ki se perfektno poda k črni - ena drugo poudarita in naredita še bolj stajliš - ter obula zame precej neznačilno obutev - mokasine. Tovrstnih čevljev ne nosim saj se ne podajo mojim nekoliko zaobljenim gležnjem. A temu modelu usnjenih mokasink, ki sem jih našla v trgovini CCC v City Parku, se nisem mogla upreti, saj so udobni in dobesedno mehki kot maslo. V njih kar poletiš po mestu :)


/Outfit 1 /
Faux leather blazer, skinny jeans and sweater ZARA (similar HERE and HERE) // Bag NAMA (similar HERE) // Sunglasses GUCCI (via Optika Krstić, similar HERE) // Gold plated earrings NEZA ZEHELJ // Shoes CCC (available HERE )
Photo: Valentina Preziuso

Kako nositi mokasine, če si nizke postave in nimaš ozkih gležnjev? Rešitev je skinny jeans ali celo legice saj se lepo oprimejo gležnja in ga optično zožajo, zaradi česar boš kljub nizkim čevljem videti višja. Načeloma se lepo kombinirajo tudi s hlačami culotte, ki so sicer krajše, a imajo spodaj razširjene hlačnice, in tudi to gleženj optično zoža. Morda bi se obnesle tudi s krajšim krilom ali obleko, če bi zraven dodala debelejše črne hlačne nogavice. Pri midi dolžinah kril ali oblek pa zagotovo pomaga, če zraven obuješ kratke nogavičke v barvi mokasink, kar bo prav tako optično zožalo nogo, saj bo videti kot da nosiš gležnarje.


Oglej si, kako sem nekaj sezon nazaj kombinirala mokasine z visoko peto in natikače. Oboji mi bodo leto spet prišli prav, saj so prav tako nadvse uporabni in zelo udobni./ Outfit 2 /
Sweater and skirt STRADIVARIUS // Sunglasses MAX MARA (similar HERE ) // Earrings SAN FASHION&JEWELRY // Bag INTREND // Shoes CCC (available here) // Socks CALZEDONIA 
Photo: Anže Šestovič


/ Outfit 3 / 
Jeans H&M // Jacket, bag and shoes MISS GINGER Fashion Store // T-Shirt ECKO // Sunglasses PREEN BY THORNTON BREGAZZI // Watch DANIEL WELLINGTON (via Slowatch) 
Photo: Ruwanda 57


asos imguk_pre-peak-affiliate-assets_col
ego banner img120x600-1580308865419.jpg

© 2013 by MJZ Fashion

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now