MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Brigita Potocki

Nepričakovano dariloMoja navdušenost nad pokrivali se je začela precej pozno. Ko sem bila mlajša, sem večinoma nosila doma spletene kape, nikoli pa rute, katerih ljubiteljica je bila moja babica. Ko se je odpravljala ven, si je namreč pogosto nadela ruto, čeprav ni živela na kmetiji, kjer so bile te nekoč obvezen modni dodatek. Ruto je nosila na način, kot Holivudske igralke v petdesetih. Videla sem jo tudi v kučmi, rada je imela baretke, nikoli pa, zanimivo, ni nosila klobuka.

I'm wearing/ Nosim:

Turban made to measure by BOHOHEADWEAR // Vintage fur jacket // Sweater ZARA // Quilted skirt JULIJA KAJA HROVAT // Boots &OTHER STORIES // Sunglasses GUCCI // Bag NAMA // Leather gloves REPLAY

Spomnim se, da sem si prvo pokrivalo, ki ni bilo kapa, kupila sama, na Dunaju, kamor smo se v osnovni šoli odpravili na izlet. To je bil čokoladno rjav volnen klobuček, ki sem ga našla na novoletni stojnici. Veliko kasneje sem si v trgovini Naf Naf v Sparu na Viču (danes je tam verjetno ni več) kupila svoj prvi klobuk - črn, z ozkimi krajci, podoben moškim klobukom. Še vedno ga imam in pridružilo se mu je še nekaj klobukov in drugih pokrival, ki so namenjeni predvsem občudovanju in izposoji v moji izposojevalnici oblačil.

A da bi kdaj nosila turban - no, to mi  ni padlo na pamet niti takrat, ko je bila po njih znana blogerka AllAroundEve, katere slog sem nadvse občudovala. Potem pa sem spoznala Špelo Strašek. Najprej sem jo zasledila na Instagramu, ko je objavila svojo fotografijo z znamenitega Royal Ascota. Bila sem navdušena, saj ne poznam nobene druge Slovenke ali Slovenca, ki bi obiskal ta dogodek. Kasneje sva se povezali in kmalu sem postala lastnica njenih prelepih ročno izdelanih svilenih obročev - rumenega in nežno roza, ki sta se odlično ujela z mojimi oblačili. Za novo leto pa me je Špela presenetila s prav posebnim darilom - turbanom. Prav tistim, ki sem ga pomerila tudi v njenem salonu v Celju ob praznovanju prve obletnice odprtja. Nekako nisem zbrala poguma, da bi ga takrat vzela, saj se mi je zdelo, da ga ne bom znala nositi. Špela je bila drugačnega mnenja, zato mi ga je podarila. In izkazalo se je, da je turban pravzaprav nadvse uporaben kos, ki uspešno zamenja navadno kapo in popestri še tako navaden vsakdanji videz. Tudi turban je, tako kot vsi Špelini izdelki znamke BOHOHEADWEAR, narejen ročno iz kvalitetnega svilenega žameta.

Tokrat sem ga kombinirala s prešitim krilom Julije Kaje Hrovat z unikatnim vzorcem, ki si ga je oblikovalka zamislila sama, vintage krzneno jakno (ki je bila nekoč plašč, kupljen na bolšjaku za 20 eur, krzno pa je tako dragoceno, da sem ga za dodatnih 200 eur dala predelati v jakno) in mojimi najljubšimi škornji te sezone &Other Stories. Za piko na i pa seveda še sončna očala Gucci, ki so bila novoletno darilo, ter usnjena mini torbica, ki je očitna replika zelo zaželene in ves čas razprodane Jacquemus Le Chiquito, ki sem jo našla v Nami... (nazadnje, ko sem bila tam, so bile še na voljo po znižani ceni 35 eur)


asos imguk_pre-peak-affiliate-assets_col
ego banner img120x600-1580308865419.jpg

© 2013 by MJZ Fashion

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now