top of page

MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Writer's pictureBrigita Potocki

Iz 4 kosov 4 kombinacije

Updated: Jun 2, 2020



‘’Vzorcev ne nosim, ker jih ne znam kombinirati’’, je pogost izgovor, ki ga slišim, ko s stranko izbiram oblačila, in po drugi strani prejemam komplimente, ker jih znam sama tako dobro nositi. Čeprav se zdi, da je to cela znanost, temu ni tako, če se držiš dveh osnovnih pravil. Prvo je, da poznaš svojo barvno paleto in barve, ki grejo skupaj in drugo, da pri kombiniranju vzorcev paziš, da se ujemata vsaj v eni barvi. Kaj to pomeni v praksi? Če imaš karo vzorec, ki je sestavljen iz treh, štirih ali celo petih barv, na primer: rdeče, črne, sive, bele in roza, ga lahko kombiniraš s cvetličnim vzorcem, ki vsebuje vsaj eno od teh petih barv, vseeno katero, a bolje je, vsaj na začetku, ko še nisi mojstrica, da je to prevladujoča barva, ali pa ena od nevtralnih (torej črna ali bela). Na višji stopnji, ko boš obvladala to osnovno pravilo, pa lahko eksperimentiraš tudi z vzorci, ki se barvno ne ujemajo, kamor na primer spadajo živalski vzorci, a to je že zgodba za kdaj drugič.


Danes sem ti namreč želela pokazati, kako si lahko zgradiš popolnoma novo garderobo iz zgolj štirih kosov. Recimo, da potrebuješ novo garderobo, bodisi zato, ker si zamenjala službo, morda zato, ker si shujšala, ali pa preprosto zato, ker želiš spremeniti svoj stil. Toda, kje začeti? Moj nasvet™ je, da najprej izbereš komplet, kot ga nosim sama spodaj, v geometrijskem vzorcu, ki mora vsebovati več kot tri barve. To je lahko tudi kostim, se pravi hlače ali krilo in suknjič. Zraven izberi še en zgornji del in en spodnji del v eni od barv iz vzorca. Če konkretiziram. Tu nosim komplet hlač in srajce z geometrijskim vzorcem, ki je sestavljen iz naslednjih barv: zlate, nežno roza, rumene, črne in bele. Zato sem za zraven izbrala še rumeno bluzo in hlače v koralni barvi, ki se ujema z roza, saj sta iz iste barvne skupine. In iz teh štirih kosov sem sestavila kar 4 različne stajlinge, ki si jih lahko ogledaš spodaj na fotografijah. Dodala sem le tri modne dodatke, in sicer sandale v vanilijevo rumeni (ki se nahaja v mojem geometrijskem vzorcu), bež torbico (ker je univerzalna) in roza obroč za lase. Vsi trije dodatki se torej popolnoma ujemajo z vsemi štirimi kosi oblačil, saj so iz iste barvne palete.


Iz teh štirih prvotnih kosov oblačil lahko z dodajanjem posameznih novih kosov naredim še več kombinacij. Recimo, da dodam zgolj belo ali črno čisto navadno bombažno majico. Število različnih kombinacij se poveča na 6. Takoj, ko dodam še en kos, na primer belo krilo, imam že … koliko kombinacij? Tako je, 8 različnih kombinacij! In tako naprej lahko povečujem število različnih kombinacij v nedogled, zgolj z dodajanjem osnovnih kosov in modnih dodatkov.


Naj ponazorim to še s številkami, da si boš lažje predstavljala:


Osnova so vzorčaste hlače (1) in vzorčasta bluza (2)
Dodam rumeno bluzo (3) in koralne hlače (4)
In dobim kar 4 različne kombinacije:
1+2 / 1+3  / 2+4  / 3+4
Dodam še 3 kose: črno majico (5), belo krilo (6) in črne hlače (7)
S preprostim kombiniranjem sem z zgolj 3 novimi kosi dobila še 8 novih kombinacij!
5+1 / 5+4 /2+6 / 3+6  /2+7 / 3+7 / 5+6 / 5+7
Iz sedmih kosov oblačil lahko zdaj sestavim kar 12 različnih kombinacij, pa modnih dodatkov sploh še ni zraven! Genialno, kajne!

Tako lahko na najbolj preprost način sestaviš svojo novo garderobo ali pa osvežiš staro. Predlagam, da začneš s svojo barvno paleto, ki jo lahko naročiš TUKAJ. Za kakršnokoli dodatno pomoč pa sem ti vedno na voljo na znanih naslovih in številkah. Vesela bom tudi tvojega komentarja: kako ti je bil všeč moj nasvet? Si ga razumela, ga boš uporabila?


Spodaj si oglej še ostale kombinacije ali pa poglej na moj Instagram profil, kjer sem zate pripravila tudi video nasvet.

Vsa oblačila, sandali in ogrlica so ZARA, torbica je INTREND (Diffusione Tessile), uhani so Zlatarna Celje, sončna očala MAX MARA (rjava) in PRADA (črna) ter obroč za lase BOHO HEADWEAR.


Photo: Ruwanda57

0 comments
imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
bottom of page