top of page

MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Writer's pictureBrigita Potocki

Kapsulna garderoba - kako jo sestaviti

Updated: Jul 18, 2021



Ob besedni zvezi kapsulna garderoba si večina predstavlja zbirko oblačil in modnih dodatkov v nevtralnih barvah, torej beli, črni, sivi, bež … Napaka! Kapsulna garderoba je lahko tudi zelo barvita in pisana. Pod pogojem, da lahko vse ali vsaj večino kosov med sabo kombiniramo po mili volji. To je edino bistvo kapsulne garderobe: da se vsi kosi v tej garderobi lahko poljubno kombinirajo med sabo. Seveda pa jo je najlažje sestaviti iz enobarvnih nevtralnih kosov, zato tudi prevladuje mnenje, da je samo to lahko kapsulna garderoba.


Zdaj, ko vemo kaj je kapsulna garderoba, pa k vprašanju, kako jo sestavimo, da bo funkcionirala. Pustimo ob strani kapsulno garderobo sestavljeno iz nevtralnih barv in se raje osredotočimo na barvito in pisano, ki zahteva nekaj več spretnosti. Belo, črno in sivo zna vsak skombinirati, kajne? Mi pa želimo to znanje premakniti na višji nivo!


Nosim/ I'm wearing:
Dress and coat RESERVED (similar coat HERE and HERE) // Jacket ROYAL ROBBINS // Boots STELLA McCARTNEY (now 30% off HERE) // Bag MYBAGSS 

Začnemo z barvno paleto (več o tem preberi TUKAJ), ki predstavlja osnovo pri urejanju garderobe in ti bo v pomoč tudi pri izbiranju barv za tvojo kapsulno garderobo. Recimo, da je tvoja barvna paleta poletna. V tej se med drugim nahajajo tudi: starinsko roza, barva slive, žajbljeva, pudrno modra, sivka, rjava, sivo-rjava in kremasto bela. To je v zimskem času ena mojih najljubših barvnih palet zato imam tudi veliko kosov v teh barvah, tako da lahko naredim ogromno različnih kombinacij. Ena od njih je ta, ki jo predstavljam danes, ostale pa sem predstavila v videoposnetku, ki ga najdeš TUKAJ in v katerem sem razložila tudi, kako v praksi za ustvarjanje stajlingov uporabiš mojo barvno paleto.


V videu preveri koliko različnih kombinacij mi je uspelo ustvariti iz 13. kosov (brez modnih dodatkov), primernih tako za prostočasne kot bolj formalne dejavnosti.



Photo: Ruwanda57


0 comments
imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
bottom of page