top of page

MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Writer's pictureBrigita Potocki

Plisirano krilo je za vse postave

Updated: May 4, 2021



Plisirke oziroma plisirana krila lahko štejemo med osnovne kose vsake ženske garderobe in, če je še nimaš, je čas, da si jo omisliš. Plisirano krilo je namreč izredno uporaben kos, ki je obenem tudi nadvse laskav - brez zadržkov trdim, da pristoji prav vsaki postavi, čeprav sem prepričana, da zdajle marsikatera med vami, ki to bere, zmajuje z glavo. A je vendarle res in za tem stojim. Velikokrat namreč pri svojem delu stranki ponudim (dobesedno vsilim) plisirano krilo in na koncu prav vsaka prizna, da imam prav. Je pa res, da je potrebno najti pravo plisirko. Na kaj moramo biti torej pozorne, ko kupujemo plisirano krilo?


Skirt MAISON MARGIELA (BUY HERE or similar HERE, HERE and HERE)
Jacket RESERVED (BUY HERE or similar HERE and HERE)
Top ZARA (similar HERE and HERE)
Shoes VALENTINO (BUY HERE or similar HERE) 
Bag PICARD (similar HERE or HERE)

Pri plisiranem krilu je nadvse pomembno dvoje: material in kvaliteta šivanja. Zgolj en napačen šiv lahko namreč popolnoma pokvari obliko krila in s tem postavo. Enako velja za nekvalitetno tkanino iz katere je tako krilo narejeno. Zato ne obupaj, če ti prvo plisirano krilo, ki ga pomeriš, ne stoji dobro. Bodi vztrajna in poišči tako, ki ti bo, saj pravilno krojeno plisirano krilo, kot rečeno, preverjeno pristoji vsem postavam. In še nekaj je pomembno: plisirano krilo naj bo dolgo (mini plisirke v stilu filma Nimaš pojma so primerne samo za najstnice!), sega naj vsaj do sredine meč, nositi pa ga je potrebno višje v pasu, saj tako ustvarimo videz daljših nog.


Sweater ZARA
Blouse SISTER JANE
Socks GUCCI (similar HERE) 
Bag SHRIMPS (BUY HERE or similar HERE)
Vintage shoes
Sunnies MANGO

Kako nosimo plisirano krilo? Kot rečeno, najpomembneje je, da ga nosimo višje v pasu (se pravi v svoji naravni liniji pasu, to je tam, kjer je pas najožji, oziroma nekaj cm nad popkom). Le tako nam bo krilo pristajalo, saj bomo na ta način optično podaljšale noge. Bluze, majice, puloverje, oziroma karkoli že oblečemo zgoraj, vedno potisnemo v pas. Če namreč zgornji del pustimo viseti čez, bomo pokvarile silhueto. Plisirana krila so namreč na videz bogata in preveč tkanine okoli pasu lahko ustvari napačen videz. Ko imamo zgornji del lepo potisnjen za pas, pa lahko čez oblečemo daljši suknjič, oziroma takega, ki sega nekje do polovice bokov. Plisirano krilo naj bo daljše, sega naj do polovice meč ali vsaj pod koleni, saj boš sicer videti kot šolarka. Pri barvah in vzorcih pa se ne omejuj, saj so bolj pisane plisirke tudi bolj zanimive.


V moji omari so tri plisirke. Dve sta starejšega datuma, ena črna in druga marelična, obe sem veliko nosila in še vedno ju sem in tja potegnem iz omare. A trenutno mi je veliko ljubša ta, ki jo vidiš na slikah. Kupljena pred časom predvsem zaradi barve in materiala - narejena je iz vinila oziroma neke vrste umetnega usnja in zato lepo pade, saj je težka. Nakombinirala sem jo že na vse mogoče jakne in zgornje dele, ter nosila z različnimi čevlji, pa idej za kombinacije še niti približno nisem izčrpala. Zato jo boš zagotovo še velikokrat videla v mojih objavah :)


Short blazer BARBARA REPINSEK (made to order)
Shoes STELLA MCCARTNEY (BUY HERE or HERE)
Mesh top STRADIVARIUS (similar HERE or HERE)


0 comments
imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
bottom of page