top of page

MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Writer's pictureBrigita Potocki

Šest pomladnih trendov



Kljub temu da pustne maske letos niso smele opraviti svojega poslanstva, so nas sončni žarki kljub temu oplazili že na pustni torek in v nas vzbudili željo po novi, sveži, bolj svetli pomladni garderobi. Zato sem preverila kakšne so pomladne smernice in poleg tistih, ki imajo starostno omejitev, na primer kratki životci in nedrčki, ki komaj kaj pokrijejo, prosojne in mrežaste tkanine, ki v resnici pokažejo več, kot če bi bile gole ter vroče hlačke, ki so v resnici tako vroče, da bi tudi ledenik stopile, našla cel kup trendov, ki ne poznajo let in ki jih bomo tudi tiste nad 30, 40 in 50 lahko vpeljale v svojo garderobo. Kaj pravite na močno poudarjena ramena in napihnjene rokave. Ne? Predlagam, da vseeno poskusiš. Oba trenda sta namreč nadvse laskava, če si, tako kot sem sama, v zgornjem delu bolj drobna. Na ta način namreč zgornji in spodnji del optično izenačimo, saj nam široka ramena dajo ožji pas, zaradi česar smo videti tudi višje. Če to kljub vsemu ni tvoj stil, pa ne pozabi na dober trenč plašč (lahko je tudi iz lanske sezone), moško krojeno srajco v XXL velikosti, ki ti bo služila tudi kot srajčna obleka, kvaliteten pas s katerim boš prepasala plašče, jakne in puloverje ter hlače hlamudrače z visokim ali nizkim pasom.

***

Če kaj sem v tem zadnjem letu spoznala, da osebni stil in zanimanje za modo ne izgine, kljub težkim časom. Čeprav sem bila večino časa doma ali pa sem opravljala aktivnosti, ki ne zahtevajo posebnega sloga, se nisem zanemarila. Ravno nasprotno: vsak dan je predstavljal nov izziv v smislu, ali se mi bo ta dan uspelo spraviti iz pižame in obleči kaj drugega kot pajkice ali trenirko. In večinoma mi je uspelo, če ne zaradi drugega zato, da sem naredila nekaj posnetkov za Instagram, Facebook ali blog. Na srečo so bili tudi modni oblikovalci dejavni in nam po njihovi zaslugi idej za to pomlad ne bo zmanjkalo. Pri Louis Vuittonu so mi v oči padle hlače hlamudrače, pri Miu Miu pa mini krila, medtem ko je Loewe ponudil neverjetne volumen obleke v slogu Molly Goddard, pri Tomu Fordu pa se je vse vrtelo okoli nenavadnih barvnih kombinacij - skratka, iz ene skrajnosti v drugo, kar pomeni za vsak okus nekaj.


Na kaj moramo torej biti pozorne, ko se odpravimo po nova pomladna oblačila? Iščite mini krila, zelo (pre)široke hlače hlamudrače (adios, oprijete kavbojke!), vse, kar se sveti (bleščice, srebrna in zlata), karkoli športnega (npr. puloverji s kapuco, spodnji del trenirke, bomberji, polo majice …) v kombinaciji z elegantnim, karkoli črtastega in čim bolj barvitega in nenazadnje, karkoli prosojnega.


MINIKE

Ta modni kos smo nazadnje nosile v devetdesetih in od takrat, se je marsikaj spremenilo. Če nič drugega nimamo več 20 let (lol). Ampak tudi po 30. si lahko omislimo mini krilo ali kratke hlače (ne vroče hlačke!), če ju znamo nositi z okusom.


HLAČE HLAMUDRAČE

Tudi prevelike hlače, ki jim pravim kar hlamudrače, so bile v modi v devetdesetih in bodo to sezono zagotovo v ospredju, saj perfektno nadomestijo trenirke in ostala udobna oblačila na katera smo se navadile po sili razmer. Najlepše se kombinirajo s kratkimi životci ali oprijetimi zgornjimi deli, ki jih obvezno potisnemo v hlače, da se izognemo kopičenju blaga in s tem preveč zajetnemu videzu.

Brandon Maxwell SS21

DISKO MRZLICA

Tudi ta trend je zagotovo posledica dejstva, da smo bili več kot eno leto popolnoma zaprti in tako rekoč odrezani od družine in prijateljev ter, seveda, kakršnekoli zabave. Vse, kar se sveti, predstavlja zabavo in kaj je bolj zabavnega kot bleščice, srebro in zlato v dnevnih kombinacijah! V družbi s športnimi kosi bodo ta zabave željna oblačila prišla še posebej do izraza.


XXL SRAJCE

Trend, ki bo najverjetneje med bolj priljubljenimi vsaj v našem okolju, saj ga že poznamo in znamo uporabljati.

Schiaparelli SS21

GUSARSKI OVRATNIKI

Preveliki ‘peterpanovski’, babičini ali gusarski ovratniki so v resnici bolj popularizirale modne navdušenke na ulici kot oblikovalci na modni pisti, a vseeno jih ne gre spregledati, saj predstavljajo zanimiv in predvsem nenavaden modni dodatek, ki je lahko videti zelo damsko. Bolj praktični so tisti snemljivi, a tudi kakšna bluza s takim statement ovratnikom zna popestriti tvojo garderobo.

Andrew Gn SS21

DRZNE BARVNE KOMBINACIJE

Meni osebno najljubši trend, ker prinaša toliko različnih možnosti ustvarjanja videzov. Je pa tudi eden bolj zahtevnih. A s pomočjo moje barvne palete, ki jo lahko naročiš TUKAJ, ti bo uspelo brez večjih težav.

Victoria Beckham SS21
 

Foto: Tagwalk


0 comments
imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
bottom of page