top of page

MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Writer's pictureBrigita Potocki

Kolekcija z metropolitansko ostrino

Updated: Nov 4, 2021Najbolj modni kosi te jeseni, ki jih na prodajne police postavlja H&M, so v skladu z navdihom in trajnostno vizijo kolekcije, prostor za predstavitev našli v zeleni oazi ljubljanskega Botaničnega vrta. Spekter zemeljskih zelenih tonov kolekcije, ki prinaša naravno svežino in udobje ter kontrasti oranžne in črne, ki se ujamejo v urbano rahločutnost, so narisali popolno kuliso sproščenega druženja. Barve narave, ki krasijo najnovejše modele oblačil so se tako do popolnosti izrazile.


Brigita Potočki in Anja Cajhen

Kolekcija jesen/zima 2021 je praktična, vendar modno ozaveščena. Posebno pozornost je pritegnil vse bolj priljubljeni modni trend gorpcore, ki se v najnovejši jesenski zbirki srečuje s sartorialno eleganco, kar sodobnemu uporabniku prinaša premik k športni eleganci, funkcionalnosti in tehnologiji. Kolekcija poleg tega predstavlja dodaten pozitiven korak znamke H&M, ki je usmerjena v skrb za prihodnost. Zagovarja namreč trajnostni pristop do mode, saj je velika večina oblačil izdelana iz organskih in recikliranih tkanin ECOVERO™. H&M je ustvaril izbor vsestranskih kosov, ki klasični estetiki podeželja dajejo sodoben pridih.


Tjaša Kokalj JeralaNe samo trajnost temveč tudi praktičnost je bilo vodilo jesenske kolekcije pri H&M. Zložljiv vodoodporen anorak iz recikliranega poliamida se denimo lahko spremeni v priročno vrečko, medtem ko lahko recikliran kombinezon iz poliestra in pulover s puli ovratnikom brez rokavov kombiniramo s katerim koli kosom. Ostali ključni kosi, kot so črne in oranžne legice s stremenkami, 100-odstotno recikliran telovnik iz poliestra in oversize pulover s kapuco, predstavljajo sodoben, a udoben ulični slog 90-ih. Visoki škornji, škornji Chelsea z debelim podplatom in bejzbolske kape nevtralnih tonov, pa nadaljujejo prefinjeno estetiko na prostem. Posebnost kolekcije pa so prešiti in pleteni plašči ter prešita torba za štirinožne prijatelje.

Kolekcija bo na voljo v trgovinah in na spletnem mestu hm.com od 16. septembra.


Z leve: Brigita Potočki, Anja Cajhen, Petra Windschnurer

VEČ STAREJŠIH DOGODKOV SI OGLEJ TUKAJ

Foto: Ana Gregorič

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
bottom of page