top of page

MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Writer's pictureBrigita Potocki

Mrežasto poletje




Kaj nositi poleti, ko se temperature dvignejo nad 30 stopinj? Moja prva izbira so letos kvačkani, luknjičasti kosi, skozi katere lepo zapiha vetrič, in materiali, ki že sami po sebi dišijo po poletju - na primer letos ponovno moden frotir.


Oba trenda izhajata iz sedemdesetih let. Oblek iz frotirja se še zelo dobro spomnim, eno tako mamino sem še precej dolgo ‘šparala’, letos pa je žal nisem več našla. Enako velja za kvačkanine, oziroma mrežaste kose, ki jih lahko nosimo bodisi za na plažo, bodisi za v mesto - če jih seveda primerno postiliramo. Mrežasta ali kvačkana obleka pod katero za na plažo oblečemo kopalke, bo za mestno okolje primernejša, če jo podložimo s svileno ali satenasto, kombineži podobno obleko v istem odtenku ali kontrastni barvi - kakor nam je ljubše. Oziroma jo kombiniramo z ohlapnimi, lepo padajočimi hlačami.


Pri frotirju je zadeva nekoliko drugačna. Razen kakšnih dodatkov (na primer torbice, čevljev) je ta bolj kot ne ekskluzivno namenjen plaži ali sprehodu po obmorskih ulicah. Oblačila iz frotirja so namreč mehka, udobna in trpežna, pa tudi zelo vpojna, zatorej idealna za vroče poletne dni ob morju ali jezeru.




Mrežast kvačkan komplet - unikat (podobna TUKAJ in TUKAJ)

Sandali CHANEL (podobne TUKAJ)

Kopalke OSEREE (kupi TUKAJ)

Cekar LUCIA TOLEDO

Slamnati vizir H&M


 


Mrežasta obleka RESERVED (podobna TUKAJ)

Kopalke OSEREE


 

Obleka in sandali iz frotirja RESERVED

Cekar LUCIA TOLEDO

Sončna očala LE SPECS (kupi TUKAJ)

Ruta in slamnik INTREND






















 


***

OBLAČILA IN DODATKI IZ FROTIRJA

(s klikom na sliko dostopaš do izdelka)



0 comments

Recent Posts

See All
imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
bottom of page