top of page

MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Writer's pictureBrigita Potocki

Pobeg pred resničnostjo



Lavanda ali sivka je čudovita rastlina, ki nas s svojim omamnim vonjem navdušuje poleti. Prav tako navdušujoča pa je tudi barva sivkinih cvetov, torej srednje vijolična. Barva lavande je ženstvena in umirjena ter obenem optimistična in navdihujoča. Je barva, ki simbolizira dobro počutje, pa tudi pobeg pred resničnostjo, ki ga v teh časih izražamo vsak na svoj način. Je torej ravno pravšnja za prihajajoče jesenske dni, ko bomo morda spet potrebovali nekaj več spodbude za premagovanje zahtevnih nalog.


Sicer pa vijolična barva na splošno velja za kraljevsko, saj je bila nekoč zelo draga in zato redka - privoščili so si jo lahko samo najbogatejši. Kraljica Elizabeta I. je celo prepovedala nošenje vijolične barve vsem, ki niso bili člani kraljeve družine. Šele sredi 19. stoletja, ko je študent medicine po naključju izdelal sintetično vijolično barvo med pripravo zdravila za malarijo, je postala poceni in s tem dosegljiva za vse. Vijolična ima veliko odtenkov, med njimi so barva jajčevca, lila, lavanda, barva slezenovca in kraljevsko vijolična.


Če se obdamo s preveč vijolične barve ali uporabimo napačen odtenek, lahko postanemo preveč zaprti vase ali pa izgubimo stik z realnostjo. Napačno izbran odtenek vijolične lahko bolj katerakoli druga barva izpade ceneno in neokusno, zato je pomembno, da veš, kateri odtenek vijolične je pravi zate (to izveš s pomočjo barvne palete, ki jo naročiš TUKAJ).

Pri WGSN napovedujejo, da bo barva sivke dominantna vse do leta 2023, tudi zato, ker simbolizira ‘’wellness in eskapizem’’ oz. dobro počutje ter pobeg pred resničnostjo, ki ga v teh časih izražamo vsak na svoj način. Lavanda barva je, kot še pravijo, barva, ki ne loči med spoloma in je že priljubljena med mladino, zato se bo zagotovo razširila na vse modne izdelke in tudi širše.


Mene je že navdušila, ker imam na splošno že od nekdaj rada vse odtenke vijolične. Še posebej pa sem se razveselila, ko sem na novi spletni strani NA-KD LOUNGE (uradni NA-KD outlet) našla tole vijolično lepotico. Obleka v slogu osemdesetih, z napihnjenimi statement rokavi in hrbtnim (oziroma bolj ledvenim) izrezom, je morda nekoliko izven moje cone udobja (predvsem zato, ker je spodaj oprijeta), a sem se v njej počutila enkratno. Mehek bombaž je poskrbel za udobje, dolžina in hrbtni detajl za nekaj seksapila in rokavi za vau efekt. Skratka, gre za pravo party obleko, ki bo brez dvoma zvezda vsake zabave.


Če se odločiš za nakup jo najdeš TUKAJ, s kodo MJZFASHION10 pa imaš ob že tako nizkih cenah do 16.8.2021 še dodatni 10% popust. Sicer pa bo od septembra naprej na voljo za izposojo (več o tem izveš TUKAJ).


Dress NA-KD via NA-KD LOUNGE (get it HERE and use code MJZFASHION10 for additional discount - valid until 16/8/21) // Sandals ZARA // Bag SHRIMPS via VESTIAIRE COLLECTIVE // Earrings SUN FASHION & JEWELRY // Sunglasses ADAM SELMAN x LE SPECS via VESTIAIRE COLLECTIVE







0 comments

Recent Posts

See All
imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
bottom of page