top of page

MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Writer's pictureBrigita Potocki

Kaj obleči za izlet v Benetke z ladjo?


V Benetkah sem bila do zdaj v resnici samo dvakrat - enkrat po kopnem in drugič po morju. In, kolikor se spomnim, ker je to že precej let nazaj, sem v obeh primerih uživala. Potovanje po kopnem se je zgodilo še v času študija, ko sva se z možem (takrat fantom) odpravila na karneval. Imela sva fotoaparat in pridno beležila vse trenutke, a doma z grozo ugotovila, da sva fotografirala preko drugih fotografij, saj je bil že posnet film prevrten nazaj (takrat o kakšnih prenosnih telefonih s kamerami še niti slutili nismo). Tako sva ostala brez spominov, ostali so le tisti v glavi, pa še ti so bolj kot ne s časom zbledeli. Drugič smo Benetke obiskali že v troje - s sinom Jakobom, ki je bil takrat star kakšnih 5 let. Vožnja s katamaranom Prince of Venice je bila zanj pravo doživetje, za naju pa tudi. Nič se ne more primerjati z občutkom, ki ti ga da širno morje. Prav zato se neizmerno veselim ponovnega obiska Benetk z ladjo, tokrat s katamaranom San Pawl in tvoji družbi. Prav si prebrala, na izlet si vabljena tudi ti in zelo vesela bom, če se pridružiš meni in mojim sogostiteljicam, ki so same čudovite, poslovne ženske, s katerimi boš preživela resnično krasen dan.


Rezervacijo izleta lahko opraviš TUKAJ Več o Benetkah, sami vožnji in na sploh o izletu ter čudovitih nagradah, ki te čakajo na ladji, pa si več preberi TUKAJ


Dolgujem ti še odgovor na v naslovu zastavljeno vprašanje: kaj obleči za izlet v Benetke z ladjo? Moj moto, ne glede na to, kakšna je priložnost, je vedno enak, in sicer, da videz ne sme trpeti zaradi udobja. Se pravi, da poskrbiš za to, da ti bo udobno, a vseeno ne smeš pozabiti na končen izgled, ker, punca moja, če boš dobro videti, se boš tudi počutila dobro! Za izlet z ladjo predlagam torej udobna, a še vedno dovolj šik oblačila, da ti, ko boš stopila z ladje, ne bo nerodno. Ker ne gremo v hribe, pač pa v mesto, in ker se na ladji prav umazati ne moreš, naj bodo za tak izlet oblačila izbrana. Pajkice, razvlečene trenirke in gojzarji za v hribe torej ne pridejo v poštev. Kaj pa pride v poštev? Spodaj bom navedla nekaj primerov, dodala tudi povezave do posameznih artiklov, če morda potrebuješ osvežitev v garderobi, če ne pa raje pobrskaj po svoji garderobi, zagotovo se bo nekaj od naštetega našlo v njej.


➡ Lahka, udobna obleka

Lahka, udobna obleka je vedno odlična izbira. Pazimo, da je iz naravnega materiala (bombaž, lan ali mešanice) ali iz trajnostnih mešanic, ker mora telo dihati. Obleka naj bo bodisi ohlapnega kroja, bodisi elastična, na primer iz tanjšega pletiva, vendar ne preveč oprijeta. Prav tako naj ne bo prekratka, saj te bo ves čas skrbelo, da ne bi pokazala preveč. Primerne so torej pletene in srajčne obleke ter obleke v A-liniji ali princes kroju.


*Moj namig za nakup obleke* (s klikom na sliko dostopate do atikla)


➡ Kargo hlače, mom kavbojke in culotte hlače

Kakršnekoli hlače, ki so, zopet ponavljam, udobne, so primerne za tovrstno potovanje. Na primer kargo ali vojaške hlače, ki so širšega kroja in z uporabnimi žepi ob strani so že ena od možnosti. Druga so tako imenovane “mom” kavbojke, ki so prav tako nekoliko širše po nogah, zgoraj pa ožje in z visokim pasom. Pri kavbojkah pazimo, da imajo vsaj kakšen odstotek elastana, sicer nas bodo “vezale” in se v njih ne bomo počutile dobro. Primerne so tudi skrajšane “culotte” hlače ali tudi hlačno krilo. Te so ponavadi iz mehkega, padajočega materiala, tako da so zagotovo udobne.


*Moj namig za nakup hlač* (s klikom na sliko dostopate do artikla)


➡ Krilo

Seveda lahko oblečemo tudi krilo, kljub temu da se morda marsikomu ne zdi primerno za tako potovanje. A v resnici so krila zelo praktična. Seveda pod pogojem, da ponovno pazimo na kroj. Oprijeta, mini krila zagotovo niso primerna! Plisirana, zvončasta ali krila v A-liniji pa so ne samo primerna, pač pa tudi zelo modna izbira. Nobene potrebe namreč ni, da bi se morali zaradi udobja odpovedati stilu. Če je krilo še elastično v pasu, toliko bolje.


*Moj namig za nakup krila* (s klikom na sliko dostopate do artikla)


➡ Kombinezon

Kombinezon je za taka potovanja primeren samo pogojno iz že znanega razloga - namreč težavnega slačenja, kar lahko predstavlja problem, ko je treba na wc. Sicer pa je kombinezon iz mehkega tencela ali mešanice platna in lanu lahko perfektna in trendovska izbira.


*Moj namig za nakup kombinezona* (s klikom na sliko dostopate do artikla)



➡ Pajkice


Prepričana sem, da vas bo kar nekaj, ki se boste odločile za to možnost, saj je udobnost in praktičnost tega kosa brez konkurence. Vendar pa vam polagam na srce, da naj bodo te legice kvalitetne in predvsem v dobrem stanju. In če je možno naj ne bodo to iste legice, ki jih nosite doma ali za športne aktivnosti. Legice so sprejemljive kot oblačilo za druge namene, razen za šport le, če so dejansko kupljene za drug namen.


Kvalitetne, udobne in barvite pajkice najdete TUKAJ

➡ Vrhnja oblačila

Ko že izberemo vse ostalo, smo ponavadi vedno v dilemi, kaj obleči preko. Ena od možnosti je brezrokavnik, bodisi dolg ali kratek. Ti so namreč zelo praktični, saj jih lahko nosimo tudi, ko ni pretirano hladno, ker so roke na prostem in nas greje samo v hrbet. Če pa se ohladi, spodaj oblečemo še en sloj (npr. pulover, jopo) in že smo zaščiteni tudi pred mrazom. Druga možnost je anorak ali parka oziroma letos izredno modne prešite jakne. Te so ponavadi nepremočljive ali vsaj vodoodbojne, poleg tega so dovolj prostorne, da lahko spodaj oblečemo več slojev. Odvisno od vremena so za tak izlet primerne tudi jakne iz jeansa ali usnja, pa tudi krajši trenč plašči ali jakne iz gabardena.


*Moj namig za nakup vrhnjega oblačila* (s klikom na sliko dostopate do artikla)



➡ Obutev in drugi dodatki

In še zadnja dilema: kaj obuti? Vse, kar je udobno, je primerno. Na primer superge, espadrile, gležnarji in, če bo dovolj toplo, sandali z ravnim podplatom. Izogibajte se gojzarjem in treking čevljem, saj greste na izlet v mesto ne na sosednji hrib! Seveda moramo obutev uskladiti z vsem ostalim, kar bomo oblekli, zato predlagam, da najprej izberete to in se šele zatem posvetite oblačilom.


IN NENAZADNJE NE POZABITE s sabo vzeti sončnih očal, pokrivala, rute, kreme s SPF faktorjem ter zložljivega dežnika (ki vam prav pride tudi v primeru zelo močnega sonca, ki je za Benetke značilno!)


*Moji predlogi za nakup udobne obutve in modnih dodatkov*

(s klikom na sliko dostopate do artikla)


0 comments

Recent Posts

See All
imgaffiliate-bf-2020120x600-160508968200
bottom of page