MJZ

FASHION

BLOG

by Brigita Potocki

  • Brigita Potocki

Popolna sprememba stila

Updated: Sep 10Od vsega, kar počnem v življenju in je povezano z modo, so mi najljubša osebna modna svetovanja, kamor spadajo tudi stilske preobrazbe. Ker sem v okviru svojega dela pogosto v stiku tudi z drugimi stilisti, najpogosteje na snemanjih reklam, se z njimi pogovarjam tudi o svojem delu, in ko jim razložim, da v resnici veliko raje stiliram posameznike, ker mi je večji izziv, se vedno začudijo in radi poudarijo, da njim to nikakor ne diši. Kar je popolnoma razumljivo. Osebno stiliranje in svetovanje je namreč zahtevnejše in predvsem veliko manj plačano. A meni osebno nudi več zadovoljstva in predvsem svobode. Zato imam še posebej rada stilske preobrazbe. Bodisi take, ko s stranko iščeva nov videz, ali pa take, ki so namenjene objavi v medijih. S temi slednjimi sem se prvič srečala leta 2013, ko sem začela pripravljati preobrazbe za TV Veseljak. Oddajo je vodila Brigita Šuler, jaz pa sem poskrbela za novo podobo vseh sedmih sodelujočih dam. Nekaj let kasneje sem dobila priložnost sodelovati pri tedenskih preobrazbah za revijo Zarja Jana. Ker smo jih morali zaradi korona situacije ukiniti, smo pred nekaj meseci uvedli mesečne preobrazbe, pri katerih sodeluje manj ljudi in potekajo v manjšem obsegu. A v resnici so to preobrazbe v pravem pomenu besede, saj se lahko kandidatki popolnoma posvetimo, tako frizerka, kot vizažistka in seveda stilistka. In tako smo se odločile, da podobno ‘’stilsko preobrazbo’’ ponudimo tudi vam.


Kaj je namen spremembe stila?

Sprememba stila je kot neke vrste terapija. Včasih se zgodi, da se znajdemo v situaciji, ko si nismo več všeč. Vzrok za to je lahko čisto psihološki, ali pa se nam spremeni življenjski slog in nam videz, ki smo ga imeli, ne ustreza več. Kakršenkoli že je ta razlog, bomo težko zmogli sami, saj ne vemo, kje začeti. Ponavadi se odpravimo po nakupih in domov prinesemo stvari, ki nam niti približno ne ustrezajo, ker v resnici ne vemo, kaj iščemo. Zato je ključna pomoč strokovnjaka, nekoga, ki se na to spozna in predvsem nekoga, ki na situacijo gleda od zunaj. Pri spremembi stila, ko vas bodisi pripravimo na zgolj en dogodek ali pa na čisto novo življenje, je pomembna komunikacija. Se pravi, da se vse začne s pogovorom. Šele ko poveste vaše želje, pomisleke in pričakovanja, lahko začnemo iskati primerna oblačila in oblikovati vaš nov videz v sodelovanju s frizerjem in vizažistom, ki prav tako pripomoreta k boljšemu počutju in videzu. Seveda pa morate najprej vedeti na koga se obrniti. Do zdaj take ponudbe v Sloveniji nisem zasledila, a to ne pomeni, da je ni. Pravzaprav vam jo lahko ponudim zdaj.


Kako in kje poteka stilska preobrazba?

Ko se odločamo za spremembo videza, bodisi za enkratni dogodek, bodisi v okviru spremembe življenjskega sloga, je največja težava čas in denar. Potrebujete namreč najmanj tri strokovnjake: 1) nekoga, ki se spozna na stil, torej modnega svetovalca, 2) frizerja in 3) vizažista. Če najdete enega, ni nujno, da boste našli tudi drugega. Poleg tega najverjetneje ne bodo vsi na enem mestu. Tako se boste morali dogovarjati vsevprek, da boste dobili želeno podobo. In ta na koncu najverjetneje ne bo taka, kot ste si želeli - tudi zaradi preslabe komunikacije. KAJ PA ČE BI VSE TO DOBILI NA ENEM MESTU? To bi bilo fantastično! In v resnici je mogoče. Za vas bomo v salonu ali pri vas doma poskrbele profesionalna stilistka, frizerka in vizažistka. Dobili boste vrhunsko obravnavo in pravo stilsko preobrazbo, da boste na vašem naslednjem dogodku zablesteli kot prava zvezda.


KAJ SO O KORENITI SPREMEMBI STILA POVEDALE tiste, ki so se že odločile za stilsko preobrazbo...